TARİHÇEMİZ

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 29/04/2002 tarih ve 1813 sayılı onayları ile Bilecik Merkez İstiklal Mahallesi'nde bulunan Malhun Hatun İlkokulu eski binasında (Eski Taş Mektep), öğretilebilir zihin engelli öğrencilere 2002-2003 eğitim-öğretim yılında hizmet vermek üzere kurulmuştur.

İlk hizmet binasının tarihi eser olması nedeniyle, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Kurulu'nun basit onarımları dışında binada tadilat ve onarım işlerine izin vermemesinden dolayı okulumuz, 29/04/2003 tarihi ve 5131 sayılı Valilik Makamı onayı ile Bilecik İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında bulunan Sağlık Eğitim Merkezi'nden boşalan giriş katı bölümüne taşınmıştır.

Okullarımız 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Bilecik Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe, Bilecik Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kademe ve Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi adlarıyla Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tahsis ettiği modern tip proje binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir. 07.07.2018 tarih ve 30471 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ile okul isimlerimiz Bilecik Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe, Bilecik Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe, Bilecik Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe olarak son halini almıştır.

25.09.2018 429